Софтуер за настройка на HMI GT Works3

gtwks

MELSOFT GT Works3 подобрява ефективността на дизайна на HMI екраните и използва съществуващите данни.
Професионални резултати могат да бъдат постигнати само с няколко кликвания.

Създавайте HMI екрани с няколко кликвания

gt_works

Работно дърво

Работното дърво автоматично организира всяка част от вашия проект, така че да е лесно за намиране по-късно. Файловете са разделени между три логически категории, така че да знаете къде да търсите интуитивно. Освен това вече можете да създавате нови екрани или коментари директно от работното дърво, като щракнете двукратно върху „New“.

 

Лента с инструменти

Задържането на курсора на мишката върху иконите вече дава подробни съвети. Потребителската лента с инструменти вече помни последната използвана функция за допълнително повишаване на ефективността на дизайна на екрана. Много икони вече са представени в живи цветове за лесно разпознаване.

 

Библиотека с елементи на екрана

Дървото на библиотеката е реорганизирано и сортирано, за да помогне на потребителите да намерят правилния елемент по-бързо. Например, вече е възможно да преминете директно към елементи въз основа на "външен вид" или "функция". Включена е и функция за избор на елементи от скорошен списък с хронология.

 

Диалогови прозорци

Настройката и работата на системата е опростена чрез включването на лесни за разпознаване раздели. Разделите, които вече са конфигурирани, са отбелязани със звездичка, за да покажат на дизайнерите, че настройките на обекта са променени. Подредете превключватели за включване/изключване и изображения по диапазон и ги проверявайте, докато ги конфигурирате.

 

Функция симулатор

Проверете правилната работа на GOT проекти на компютър, без необходимост от GOT или PLC хардуер. Проверете дали системните аларми работят, преходите на екрана са правилни и наблюдавайте всички устройства с помощта на симулатора. (Без GT10)

 

Автоматичен избор на ОС

Тъй като са необходими различни GOT операционни системи въз основа на наличните данни на екрана, софтуерът за проектиране на екрана автоматично ще избере и качи правилната операционна система, когато прехвърля проекти към GOT.

 

Персонализирани настройки по подразбиране

Спестете време, като изберете свои собствени настройки по подразбиране за форми и обекти. Регистрирането на най-често използваните настройки като настройки по подразбиране ви спестява проблемите да правите едни и същи промени многократно във всеки от тези обекти.

 

Добавяне на обекти към вашите любими

Създайте колекция от любими части, за да избегнете конфигуриране от подразбиране всеки път. Обектите в лентата с инструменти "Favorites tool bar" могат да бъдат избрани и поставени бързо. За да добавите елемент към списъка, просто щракнете върху бутона „регистриране“ в папката „My favorites“ в „Library“