Колаборативен робот Mitsubishi MELFA ASSISTA (RV-5AS-D)

Колаборативният робот на Mitsubishi Electric предлага технологични иновации за безопасност, които позволяват на хората да споделят своето работно място с робот.

Колаборативният робот на Mitsubishi Electric – MELFA ASSISTA може да работи заедно с хора в същото работно пространство. По-опростено, по-лесно и по-гъвкаво от всякога. Този робот ще промени вашата представата за това какво е „робот".

- Максимална товароносимост: 5кг

- Максимален обсег: 910mm

- Степени на свобода: 6

- Инсталационна поза: възможност за монтаж на под, таван или стена

- Поддръжка на 1 тип контролер: D тип самостоятелен контролер (CR800-05VD контролер).

 

Лесно управление

Бутоните за управление на роботизираната ръка осигуряват лесно управление за ASSISTA, което от своя страна елиминира необходимостта от панел за програмиране и обучение. Светодиод показва състоянието на робота.

Image

Лесно програмиране (не са необходими експертни познания)

Може да създавате програми визуално, като използвате интуитивни операции в софтуера RT VisualBox. Софтуерът позволява на операторите да програмират робота посредством интерфейс за "Обучение, чрез демонстрация". Това създава възможност при преместване на роботизираната ръка в различни позиции лесно да се настроят точки за нейното движение.

Image

Лесно свързване

Голямо разнообразие от компоненти и приложения. ASSISTA предлага голямо разнообразие от компоненти-грайфери, пръсти, зрение и други периферни устройства, разработени от група организации, известни като MELFA Robot Partners.
Тези инструменти могат лесно да бъдат настроени и конфигурирани за вашето приложение.
ASSISTA може също да бъде конфигуриран да се движи свободно като част от AGV/AMR или като мобилен робот.

Image
  • MITSUBISHI COLLABORATIVE ROBOT MELFA ASSISTA Catalog

  • RV-5AS-D Hello ASSISTA Quick Set-up Guide

  • RV-5AS-D Standard Specifications Manual